Hogyan válasszunk gyémánttárcsát?

téglavágógép

Gyémánttárcsát (gyémánt vágókorongot) nem egyszerű választani. Nem csak a széles kínálat és a meglehetősen nagy árkülönbözetek miatt, de a felhasználhatóság, az alkalmazhatósági szempontok miatt is összetett probléma.
téglavágógép Talán a legfontosabb szempont: olyan tárcsát válasszunk, amit később más anyagok vágására is tudunk majd használni, - hacsak nem dolgozunk rendszeresen egyféle anyaggal.
Az általunk kínált gyémánttárcsák között megtalálhatóak a hobby kategóriától a professzionális minőségig a legkülönbözőbb termékek. Ezek között nem könnyű eligazodni, de talán a legfontosabb szempont segít: mit szeretnénk vágni? Nem mindegy, hogy a tárcsa kialakítása, fogazása, minősége milyen, megfelel-e az adott anyagnak.
téglavágógépA másik szempont: rendszeres, vagy alkalmi munkáról van-e szó? Kell-e egy speciális gyémántkorong, vagy inkább szélesebb felhasználási körben is alkalmazható legyen a kiválasztott?
Milyen géppel fogunk dolgozni? Ha sarokcsiszolóval, akkor kisméretű gyémántot keressünk hozzá, amivel szárazon vághatunk. Ha vizes vágógépet használunk, akkor a méretkorlátozás mellett már azt is figyelembe kell vennünk, hogy rendszeres munkáról, vagy csak alkalmiról van szó. Lényeges árkülönbség van a különböző minőségű gyémánttárcsák között. Professzionális felhasználásra érdemes a drágább, jobb minőségű korongokat választani, mivel ezek élettartama, használhatósága lényegesen hosszabb az alacsonyabb kategóriás termékekénél.
Igaz, sokszor ránézésre nem látható lényeges különbség, de a gyémánt szegmensben lévő apró ipari gyémánt szemcsék sűrűsége, méretei, a hordozó anyag minősége, a gyártási technológia (lézer, vagy szinterezett) befolyásolja a gyémánttárcsa minőségét.
téglavágógép A legújabb, úgynevezett 3D-s tárcsák minősége talán a legjobb. A szegmensekben térháló szerűen elhelyezkedő gyémántszemcsék hatékonyabbá teszik a munkavégzést, növelik a tárcsa élettartamát.
De említhetjük a szendvics technológiával készülő, igen jó minőségű csendes gyémánttárcsákat is, melyek hordozó korongja többféle fémrétegből áll, ezzel csökkentve a vágás közben hallható éles hangot, lehetővé téve a tartós idejű munkavégzést.
És végül egy fontos szempont: az ár! Nem elhanyagolható, már csak azért sem, mert sok esetben jelzi a minőséget is. A kínálatunkban lévő gyémánttárcsák árai is ilyenek. Próbáljuk valamennyi partnerünk igényei szerint alakítani kínálatunkat, hogy bárki megtalálhassa a neki megfelelő gyémánttárcsát.
Ha segítségre lenne szüksége, vegye fel velünk a kapcsolatot, munkatársaink készséggel adnak felvilágosítást.Szegedi központ

Bemutatótermünk és üzletünk címe:
6728 Szeged, Dorozsmai út 48. Térkép...

Központi telefonszámunk:
62/462-949

Levélcímünk:
6728 Szeged, Dorozsmai út 48.

E-mail: flexovit@flexovit.hu

Ügyfélszolgálati munkatársaink:

Börcsök Csaba műszaki tanácsadó +36 20/481-18-22
Kulácska Lászlóné értékesítési előadó +36 20/426-02-77
flexovit csiszolástechnika - flexovit