Hogyan válasszunk téglavágó gépet?

téglavágógép

Először is azt kell eldöntenie, hogy mire szeretné használni a gépet, mekkora tégla, vagy kőtömböket szeretne vágni. Két nagy csoport létezik: az u.n. téglaszeletelő gépek és a téglavágó gépek.

A Flexmann téglaszeletelő gépek erős motorral és 5 vágótárcsával készülnek, 6 téglaszeletet vágnak. A vágásfelület szép, egyenletes. Fontos tudni, hogy ezek a gépek elsősorban téglák és kövek sorozatvágására készültek, 70 mm-es vágási mélységgel. A gyémánttárcsa átmérője 300 mm. Mérnökeink ezeket a gépeket tömör, kisméretű téglák vágására optimalizálták. Készül 700 mm-es tárcsaátmérővel is kéttárcsás vágógép, azonban ez már nagyobb kőtömbök, vagy téglák vágására tervezett. Természetesen felmerülhet egyedi igény is, ebben az esetben kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

A téglavágógépek alapkiépítésben 1 vágótárcsával készülnek. A Flexmann cég gyártmányai között a 400 mm-es tárcsaátmérőtől az 1000 mm-ig találhatóak jólbevált, masszív téglavágó gépek. Ha Ön csak téglákat, esetleg blokktéglákat szeretne vágni, akkor a legmegfelelőbb az FTG-400-as téglavágó gép, aminek többféle variánsa létezik. A különböző felhasználói igények figyelembevételével készül 45 fokos szögben dönthető fejű változat is. Ez a gép felcsukható lábaival könnyen szállítható, egyfázisú motorjával gyakorlatilag bárhol használható, az építkezések hasznos, jól bevált gépe.
téglavágógép Ha nagyobb kőtömböket szeretne vágni, akkor természetesen a nagyobb vágásmélységű kőzetvágó gépek között kell keresgélnie. Azt is figyelembe kell vennie, hogy ezeken a gépeken már nagyobb, 3 fázisú villanymotorok vannak.

És természetesen van egy másik nagyon fontos szempont a vágásmélységen túl: a vágási hossz. Milyen hosszúságú kőtömböket szeretne vágni? Ha csak 500-1100 mm közötti nagyságú kövekről van szó, akkor az u.n. asztali vágók, téglavágók megfelelőek. A hosszabb vágáshoz már hídvágó, hosszvágószükséges, aminek kialakítása lehetővé teszi, hogy 1500-2000 mm hosszúságú kőtömböket is elvághasson. Ezek a gépek szintén 45 fokos szögben dönthető fejjel készülnek. De természetesen ebből a géptipusból is lehetőség van egyedi, speciális igények szerinti gépkialakításra. Gyártmányfejlesztőink szívesen, készséggel adnak felvilágosítást a feladathoz szabható lehetőségekről.téglavágógép

Az aljzatvágó, aszfaltvágó gépek azok, melyekkel nem csak aszfaltot, de betont is vághat végtelen hosszúságban. A Flexmann gyártmányú aszfaltvágó gépek 105 mm-től a 200 mm-es vágásmélységig használhatóak. Különböző teljesítményű Honda motorok gondoskodnak a megfelelő erőforrásról. Cégünk kiváló minőségű gyémánttárcsáival már nem egy alkalommal bizonyította: ahol mások nem boldogultak, ott a mi tárcsáink a Flexmann aljzatvágó gépekkel sikeresen megbirkóztak a feladattal. És hogy miért? Mert nem csak eladjuk a gépeinket és gyémánttárcsáinkat, hanem közvetlen kapcsolatban vagyunk felhasználóinkkal, így a visszajelzések révén lehetőségünk volt - és van - több évtizedes tapasztalatunkat hasznosítani vevőink kiszolgálásakor. Önnek csak a feladatot kell megfogalmaznia, mi az eszközöket biztosítjuk, legyen szó bármilyen kőzetvágásról, betonvágásról, aszfaltvágásról.

Szegedi központ

Bemutatótermünk és üzletünk címe:
6728 Szeged, Dorozsmai út 48. Térkép...

Központi telefonszámunk:
62/462-949

Levélcímünk:
6728 Szeged, Dorozsmai út 48.

E-mail: flexovit@flexovit.hu

Ügyfélszolgálati munkatársaink:

Börcsök Csaba műszaki tanácsadó +36 20/481-18-22
Kulácska Lászlóné értékesítési előadó +36 20/426-02-77